måndag 2 november 2009

Höststormarnas ankomst...

är här & sen igår har det stormat rejält! Tyvärr faller ju löven av mycket snabbare så vissa av fotona nedan är redan historia? Men jag tänkte visa dem för att tänka på det fina med hösten ;0)Mitt betongfågelbad fyllt med vatten

Mitt rostiga symaskinsunderrede

Vinterhallonen bär frukt nu, mumma!

Men rabarberna har somnat in...

Detta är en ros jag planterade ut & den verkar trivas...

En av de soliga dagarna då björken var så fin

Nere vid vår stadspark

Visst är det härliga färger?

Liten bladsamling

Pumporna ligger på mossa, vid ingången

Rosen står sig än så länge men bladen bakom har blåst ner i natt & nu börjar den där kala tiden, usch, nu vill jag ha snö!
Får även visa ett foto på två sovande, solandes mysmuffins ;0)
Och så lilla magen i v.30, växer med nästan 1 cm i veckan nu!
Men nu är jag i v.32 & pyret väger ca 1,8-2 kg, hon är halvvägs viktmässigt & ca 42 cm lång! Det går snabbt nu & de varnar i min lilla bok för strimmor på magen & utåtputende navel. Jag får äta mindre nu, för en andra portion är som att magen ska sprängas... Jag kan inte sova på rygg längre för då kan jag knappt andas & det vill jag ju ;0)
Men annars mår jag bra & igår var vi ju på julmarknad på Wrams Gunnarstorp utanför Helsingborg. I hantverkshallen var det mycket smörknivar & andra träsaker, quiltat, halmsaker & smidessaker, typ samma som det alltid varit... Undrar om sådant hantverk finns om 20 år, lite moderna komplement hade ju varit trevligt? Där var också lite tomtar, men det kändes som om de bästa hantverkarna inte börjat ställa ut än?! I matbodarna var det också traditionellt, med karameller, marmelader, bröd & kött, jag köpte bl a kanderade cashewnötter & marmelad på syltade tomater, den var supergod! Så summa summarum, en trevlig marknad, men väldigt traditionell & sådär julig, den får tre tomtar av fem möjliga! Ska ju på några till så vi får se vilken som är bäst ;0)
Nu ska jag göra mig klar & bege mig till doktorn för att kolla mina sammandragningar, håll tummarna för att saker ser bra ut!

2 kommentarer:

petraso sa...

Va sött du är med Magen i vädret..... Julmarknad så mysigt! och Hantverk ja det ska man vara rädd om!

Marie Wisén sa...

...jag har alltid önskat mig ett sånt där fint "rabarber-betong-blad"

Kram igen! /Marie