måndag 12 oktober 2009

Arvegods & barnböcker!

Som jag berättat innan var jag hemma hos föräldrarna & gick igenom lite av mina barnkläder & de är så härligt nostalgiska så jag måste visa en del av dem ;0)

2 söta klänningar & en stickad tröja med mössa, mönsterna har en revival nu i och med allmogetrenden & är lika inne nu som för 30 år sen, hur många saker tillverkade 2009 kommer hålla i 30 år?!

Även här 2 klänningar & dessutom en lammullsmössa, längst bak skymtar en babypläd, som mamma tror att morfar haft när han var liten!

Och sist men inte minst, min "teddykappa" med mössa, som min mormor sytt, visst är den bedårande?

Och till alla er "moderna" människor därute, nej, allt ska inte pyret ha, en del kommer hängas på fina galgar som dekoration istället!

Jag & sambon har, som jag också tidigare berättat, köpt lite barnböcker till pyret, jag absolut tokälskar Elsa Beskows & Astrid Lindgrens böcker & så är jag svag för vackert illustrerade böcker så dessa två kunde vi inte låta bli ;0) Den lilla skallran är köpt på Tradera, oanvänd, från Maileg, deras design är jag också mycket svag för ;0)

Och så är jag bara tvungen att visa två böcker med samma tanke men med 30 år emellan! Den till vänster är min bok från när jag var liten, tyvärr inte särskilt mycket ifylld, funderar på att försöka göra den lite mer komplett, eller be mamma..? Vi får se vad jag orkar för till höger är den bok vi köpt till Pyret & den ska ju också fyllas i! Hade först tänkt att scrappa en egen men lite väl mycket jobb & när det ändå finns så många fina på marknaden behöver man ju inte ta i från tårna ;0)

Idag gick jag in i v.29 & pyret väger nu ca 1200 g & är ca 37 cm långt. Om pyret skulle komma ut nu har det 90% chans att överleva (skönt!). Underhudsfettet ökar & huvudet är nu mer proportionerligt till kroppen. Och så har vi börjat gå regelbundet till mvc, idag gjorde jag den mysiga glukosbelastningen! Då pyret har mycket bestämda frukostvanor skickade hon mig genast att klökas på toaletten, härligt! Men jag hade ingen diabetes, bra blodtryck och järnvärde & pyrets hjärta lät bra! Mitt magmått är nu 26 cm & jag har gått upp 8 kg, vilket jag tyckte var bra!

Nu ska jag värma mig vid brasan & bli bortskämd med middag, hej så länge! Och snälla, lägg en kommentar, nästan lite ödsligt att veta att här är 80 besökare per dag, men ingen skriver, nyfiken ju! Vem är du & är du stammis? Vad tycker du om min lilla blogg, några önskemål? Osv... Kram så länge!

6 kommentarer:

Erica sa...

Ja jag är en stammis.. ;-)
Din blogg är så bra som den är, tycker inte att du behöver ändra något..

Har själv många bloggbesökare som aldrig skriver kommentarer, lite lustigt att gå in på nya bloggar ibland och se att man ligger i deras dagliga blogrunda.. hittade föressten hit just nu från en utländsk blogg, hon hade en sådan där lista där det syns att man precis varit inne (för x antal timmar sedan)och såg där att du gjort ett nytt inlägg.

Härligt nostalgiska kläder! Kappan var ju helt ljuvlig!

Kram, Erica

Terese sa...

Hej hej! Jag är också satmmis -tittar in på dina fina kort du tillverkat ooch tycker det är kul att läsa om lilla pyret.. :) Tycker också att det är roligt när du lägger in foto... :)
Jättesöta kläder!
"Gamla klasskamraten"/ Terese

Gertrud sa...

Här har du en " stammis " till. Du har en mysig blogg som är kul att besöka. Det är kul att läsa din jultankar trots att jag är en "antijultant". Jag diggar dina kort, de är härliga. Kram Gertrud

Erica sa...

Jag ignorerar den där ironin.. ;-) kanske man får se fina kort av dig med dem, det är det värt.. ;-) Finns på Arkivet bl a.

petraso sa...

Underbar vecka att gå in i......
Och mys och lägg på dig ett par kilo till ;) och pyssla om dig och Pyssla om hemmet innan du Går in i mamma koman med mindre sömn och massa gos.....


Kramar vännen

Anki sa...

Här är en stammis till men det tror jag du vet men sorry för att jag är så dålig på att lämna små fotspår efter mig..

Tycker det är så glädjande att följa er IVF graviditet och lilla Pyret.
Behöver du barnkläder så är det bara att komma hit har massor prismärkt o klart i ica kassar efter en loppis :)

Skönt att glukosbelasningen gick bra!

Kramar Anki