tisdag 27 oktober 2009

Etiketter, etiketter!

Igår kväll satt jag & var flitig som ett bi, jag har nämligen gått igenom alla mina 315 inlägg (!) & ändrat etiketterna för att ni besökare lättare ska kunna hitta de saker ni är intresserade av! Har själv märkt att det ibland är svårt att hitta "guldkornen" på en blogg! Alla har vi ju olika intressen, vissa vill se mer heminredning, andra bara julkort & en tredje gillar babysaker. Så därför har jag gjort fler etiketter & "märkt" alla inlägg med dessa. Jag gillar ju även statistik & det är rätt kul att se var tyngdpunkterna på min blogg ligger, det speglar ju mina intressen ganska exakt ;0) I alla fall, hoppas det underlättar & förgyller tillvaron "här inne".

Jag vet att jag tidigare visat mina färdiga ramar, men tyckte det var kul att visa före-efter bilder på dem! Så här kommer de:

Alla ramar har jag köpt på loppis, under minst två års tid... De är inte så lätta att hitta, helt enkelt för att vi är många "shabby chicare" som slåss om dem ;0) Vissa satt det gamla foton i, vilket gör mig lite illa berörd, tänk att man rensar så hårt att man t o m slänger foton av äldre släktingar, de är ju en del av ens historia?

Här ligger de för ommålning i vardagsrummet! Först tog jag ut glas & ibland trasiga baksidor, sedan har jag tvättat bort damm, spindelväv mm. Vissa av ramarna är av plast & andra av trä/gips så jag vågade inte rugga upp dem med sandpapper utan målade med häftgrund först, därefter med vanlig vit träfärg, behövdes 3-4 lager innan det täckte, värst var alla krumelurer som skulle målas men inte ha färgsjöar liggandes.

Och så en del av det färdiga resultatet! Dessa sitter ovanför sängen, andra ramar har jag lite här & var bl a ska pyret få ett par i sitt rum, med söta barnillustrationer. Visst har gamla saker mycket charm?


Förresten, sambons inköp igår var perfekta, tänk att det kan vara så billigt & ändå bra kvalité? De sa på Nyheterna igår att Ullared kommer slå nytt försäljningsrekord i år, det förvånar mig inte ett dugg ;0)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va superfina ramarna blev!
Är alltid lika kul att kika in här i din blogg, man upptäcker alltid något nytt som man vill prova:)
Kram,
Mli

Erica sa...

Hihi, håller själv på med samma ramprojekt!! har inhandlat en del på tradera, inte billigt, men som du säger, det är jättesvårt att hitta denna typ av ramar på loppisar nuförtiden! vill ha några till innan jag ska måla alla och sätta dem i en grupp men familjefoton på en vägg här hemma. Vilken typ av grundfärg använde du? Du skriver häftgrund, en oljebaserad grundfärg eller? Behöver tips! Funderade på att spraymåla dem pga krusidullerna, men det kanske blir dyrt, den färgen är inte så billig och dryg precis.

Kram, Erica