tisdag 29 juni 2010

Lilla huset på tomten & namngivning del 3!

Börjar med att visa det sista från namngivningen, innan resterande inlägg kommer ;0) Jag gjorde inbjudningskorten själv & när det sedan var dags för själva festen blev all dekor i samma tema! Vi hade ljusrosa dukar, rosor i små krukor & program på borden. Dessutom blev det prickiga servietter, för jag älskar prickar!

Så här såg det ut på bordet, med små patinerade krukor som jag satte spets runt om & minirosor i. I bakgrunden skymtar programmet...

... som ser ut så här live! Grundstomme är ett vikt cardstockark, mönstrade papper är från Tilda, stämplarna (skiftade mellan 3) från Magnolia, scalloped cirkeln är i vitt pärlemopapper.

Inuti hade vi program, hur ceremonin skulle gå till, fotot samt dikten som jag skrivit till Nellie.

Den lyder så här:

Vi väntade på dig i två långa år,
längtade både höst, vinter och vår.
Många gånger tvivlade vi förstås,
fanns det inget barn som väntade på oss?
Men så en majdag visade stickan två streck
som berättade att mediciner visst har effekt!
Med en kula på magen & solsken i blick
försvann nio månader illa kvickt!
En vinterdag bestämde du dig för att titta ut,
en liten köttbulle med mycket hår & höga tjut!
Sedan dess du våra liv berikat totalt
och förändrat vardagen radikalt!
Alla smälter för dina "ljuva" toner och söta blick
t o m farmor lyder illa kvickt!
Och mormor hon shoppar som aldrig förr
Morfar & farfar hörs jollra, som sig bör.
Faster, moster, mor- & farbröder,
ja, de hoppas vi oss föräldrar stöder
när du ut i världen ska vandra
och förhoppningsvis på fötterna landa!
Men idag är det din namngivningsdag
så vi börjar väl med namnen vi valt?
På andra sidan hade vi allas namns betydelse, ett uppskattat inslag!
Och nu över till idag ;0)

För idag har vi haft en mäklare som tittat på vårt hus. en jättetrevlig tjej som heter Johanna! Hon kom för att värdera vårt hus då vi vill öka våra lån lite grann. Det var intressant att höra vad som påverkar priset, lite tips osv! Nu tar det några dagar innan vi får besked, oliidligt spännande! Men förhandsbeskedet var positivt! Och lånet går till att totalrenovera toaletten & byta samtliga ytterdörrar så det kommer verkligen göra skillnad både interiört & exteriört ;0) Ihop med att göra vid en rabatt, bygga nytt staket & sätta spröjsar på fönsterna kommer vårt lilla hus bli såå fint! Nästan farligt att göra det för fint, då kanske vi aldrig flyttar härifrån, hi hi.

Högsommaren har verkligen kommit igång så i eftermiddag ska jag & Nellie ner på Svedalabadet & svalka oss lite, härligt med utomhusbad! Tänkte gå vid 14-15-tiden, då är solen inte lika stark för lillsmurfen ;0) Hoppas även hinna med ett snabbt dopp själv, älskar att bada! Har fortfarande inte tagit första doppet i havet, snudd på skandal! Men hoppas kunna göra det snart, om värmen håller i sig?

Syrenen när den var som vackrast, nu är den utblommad...
Välkommen du varma juli, stanna gärna länge!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken underbar dikt du skrivit! Sitter här med tårar i ögonvrån..

Jag kom att tänka på dig/din blogg idag, var nämligen på Panduro och fyndade. Vet inte om min intution stämmer, men jag minns att jag sett jättefina ramar som du målat om och gett lite shabby chic feeling åt. Nåt som jag också storgillar, men inte är lika duktig på att få fram här hemma (än!). Har äntligen fått sambon att förstå att det ska bli mer vitt o "slitet" här hemma dock, så förhoppningsvis är vi på rätt väg snart;) Hursomhelst, de reade ut superfina smyckeshängare (i form av en torso/klänning som kan ses på den här hemsidan bla. http://linnegarden.blogg.se/2008/december/ordning-och-reda.html) på Panduro. Jag köpte en hel drös, vill givetvis ha en själv, men sen tänkte jag att det är en kul present att ge bort. Har tänkt försöka ge mig på att ge de en lite sliten vit look. Måla vita och dra lite försiktigt m utspädd brun färg som jag sen delvis torkar bort för att få fram en rustik känsla.
Vet ju inte alls, det kanske är helt fel grej för dig, men det är ju alltid kul att tipsa ifall att :D Jag är heelt överlycklig över att jag sprang på de, gjorde min dag!
Hoppas att ni har en mysig sommar!
Kram,
Mli