fredag 13 december 2013

Lucka 13: Lucia Magnoliakort & hinnsvepning!

Idag är det ju härliga Lucia och jag njöt av luciatåget på TV idag, älskar den högtidliga känslan och de underbara tonerna av våra vackra lucia-sånger. Därför tillägnas dagens Magnolia-kort till denna fina tradition.
 
Efter lucia-tåget åkte jag & Nellie till barnmorskan för undersökning, allt såg bra ut, järnvärde, blodtryck, inget i urinen & lillan hade fina hjärtljud. Jag och barnmorskan diskuterade lite inför förlossningen, ev bedövning, osv. Barnmorskan pratade även om att utföra hinnsvepning på mig, dels för att risken för stort barn minskar, men även för att jag max får gå en vecka över tiden p g a IVF. Har läst på lite om hinnsvepníng & känner att det kan vara värt ett försök. Tror vi kommer göra det antingen v.37 eller v.39, får se.

Efter barnmorskan har vi lunchat hos en vän, hämtat ett paket från Minimundus & myst. Nellie har varit lite blek, gnällig & glansig i ögonen, hoppas inte det är vattkoppor?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Låter spännande att snart bli mamma till två töser. Har själv ett barn via IVF och håller på med syskonförsök. Känner inte till varför man inte skall gå mer än en vecka över BF just för att det är IVF? Vad är orsaken, samt var kan man få information om detta?

Stort lycka till!

Anna

Fru Lindberg sa...

Hej Anna!

När vi fick vår flicka 2010 hade vi inte heller hört något om detta. Tydligen har det kommit nya rön om detta, berätta min barnmorska. Hon menade att man löper någon procents ökad risk för spädbarnsdöd i magen, om man går över mer än en vecka vid provrörsbarn. Min barnmorska arbetar även på BB, så jag vet inte var hon fått informationen ifrån. Det enda jag hittar i ämnet är denna länk:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=4592106

Men den motsäger den info jag fått?