lördag 7 december 2013

Lucka 6: pyssla med barnen!

Efter en dag med playdejt för mig och dottern samt bröllopsmiddag och myskväll med maken kommer här lucka 6, lite försenad! Men den som väntar på något gott?
 
Idag tänkte jag visa lite papperspyssel för de mindre barnen, min dotter är ju snart fyra år och tycker det är kul med att klippa i papper, rita med pennor och limma fast saker. Jag tog fasta på det sistnämnda och valde att göra en julklappstags och girlang.
 
Julklappstags
 
Du behöver:
 
Cut-out ark 361503 från Panduro
Rörliga ögon, knappar, paljetter eller annan dekor
Flytande lim (jag använder Panokitt Quick från Panduro)
Hålstans
 
Så här gör du:
 
Tryck ut alla figurer från arken. Dekorera med valfri dekor, limma fast och låt torka. Stansa små hål att fästa paketsnöret i.
 
Filurer till julklapparna, gillar uttrycket rörliga ögon ger, lite charmigt och galet!

Paljetter och knappar...

...och små utstansade hjärtan ger pricken över i:et!
Därefter gjorde vi en annan sak Nellie är förstjust i, nämligen ritade av en pepparkaksform och gjorde figurer av dem. Vi valde pepparkaksgubbar men det går lika bra med hjärtan, stjärnor eller annan form. Finns ju många fina på marknaden!

Pepparkaksgirlang

Du behöver:

Pepparkaksform/mall
Brunt papper i tjockare kvalitet
Rosetter, rörliga ögon, vit penna, band, små hjärtan
Sax, hålstans och lim

Så här gör du:

Rita av så många figurer du vill ha, jag räknade hur många jag skulle behöva för att hänga i dotterns fönster. Klipp ut. Limma fast rosetter, ögon och små hjärtan. Rita vita linjer runtom, som ska symbolisera kristyr. Stansa hål i "händerna" på gubbarna, tag ett band (jag valde jute) och stick igenom hålet. Gör en knut på baksidan och en på framsidan, så att den sitter fast. Fäst ihop så många figurer du vill ha. På de yttersta gubbarna, gör snöret till ett upphäng. Klar att använda! ;0)

Vi komma vi komma...

Notera juteknutorna och upphänget hos pepparkaksfilurerna!

Galna små gubbar!
Detta är enkla pyssel du kan variera i oändlighet, man kan t ex göra en stjärn- eller hjärtgirlang till barnens rum o s v.

Nu ska jag titta på Vinterstudion, fixa några julklappar och sen gå hemma och julmysa innan det är dags för adventsglögg hos finaste f d arbetskamraten. Ha en härlig lördag på er!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Väldigt fint!!!!! Säljer du?? ;)