torsdag 5 december 2013

Lucka 5: Tio-i-topp tomtar!

Idag får ni en liten titt på vilka mina favorittomtar är här i hemmet! Lite senare än jag tänkt mig, men idag blev en dag med mycket innehåll!
 
Först var vi ju på ultraljud & än en gång slås jag av hur likt saker är med Nellie! Jag väger samma som med Nellie, har samma åkommor, som infaller på samma vecka osv. På ultraljudet konstaterade barnmorskan att det fanns fint med fostervatten, bra flöde i navelsträngen, att lillan hade vänt sig nedåt (men inte var fixerad). Hon vägde på grammet som Nellie, 2300 g, blev beräknad till 4200-4400 g, precis som Nellie & har hår på huvudet, precis som Nellie! Men kommer ju så klart var sin egna lilla person ändå, men lite konstigt är det! Men skönt att allt såg bra ut, att hon trivs :0)
 
Därefter gick jag till Espresso House och tog en mysfrukost innan jag gick och handlade julklappar i dryga två timmar. Är nu halvvägs i mina inköp, känns väldigt skönt. Man tycker att man är ute i god tid tills man kommer på att det bara är 2 1/2 v till julafton, det går så himla snabbt!
 
Tog sedan bussen hem och hämtade Nellie på vägen, sen in och kura hemma, i skydd för den annalkande stormen som just nu kör hela sitt register. Vi har säkrat det som går i trädgården, fyllt på ved & ljus (ifall strömmen går), finns inte så mycket mer man kan göra? Hoppas det inte blir för illa bara, tydligen ska kulmen vara kring 01, med snö som extra ingrediens! Jag och en väninna ska egentligen på Fredriksdals julmarknad imorgon, men vädret får bestämma. Hoppas det lägger sig!
 
Men nu över till tomtarna! Någon har varit med länge, någon kortare, men alla pryder sin plats. Välkommen till min tio-i-topp!


Tilda-paret har bott hos mig i många år & figurerat på bloggen ett antal gånger. Nästan lite kändisar, skulle man kunna säga!


Mina favorittomtar i ull, gosiga, fina & mycket omtyckta av katterna ;0)

En nykomling i år, men han trivs redan super!


Hans bror, redan hemmastadd han med!

En minitomte, liten men naggande god!

Små söta tomtenissar, med sin höjd på 2 cm skulle de lätt kunna rymma men än så länge har de valt att stanna ;0)

Fjolårets inköp, även dessa i minatyrstorlek.

Dessa från SIA är de nästäldsta i min tio-i-topp, inköpta på Charlotte Trend i Malmö, på den tiden när SIA hade fina kollektioner med tomtar, som jag samlade på.

Och så en liten raring från mina morföräldrars hus, en favorit!
Hm, nu blev det bara nio tomtar, måste varit en som rymt?! Ska leta & återkomma! ;0)

1 kommentar:

Linda Wallberg sa...

Åh har du många SIA tomtar som du har samlat på och vill sälja? jag älskar dem och dottern har råkat ha sönder två av dem.

linda.wallberg@gmail.com