måndag 23 december 2013

Lucka 23: Lite julfägring & sneek peek barnrum!

Då har Lille julafton kommit & det känns både mysigt men också lite sorgligt på ett sätt. Allt man förberett hela december kommer till sitt klimax idag och imorgon. Men det ska bli kul att se min familjs reaktionen på julklapparna man köpt, hoppas de faller i smaken! :0)
 
Idag blir det lite julfägring, den vackraste blomman när den slår ut, nämligen amaryllisen! Älskar de helröda, framför allt!
 

 
Och så blir det en sneekpeek till, på barnrummet! Rummet är ganska sparsmakat och enkelt inrett, vilket känns skönt. Vi har satt fram spjälsäng, byrå, bokhylla och en gungstol, på golvet ligger en trasmatta. Men vi har ganska få prydnadssaker & babyleksaker (upp till 6 månader). Svaret är ju inte så konstigt, i och för sig:
 
1. Vi har rensat ut alla babysaker i plast.
2. Vi har inga elektriska saker på rummet, mer än babymonitorn.
3. Vi har radikalt minskat trä- & polyestersaker som inte är ekologiska.
4. När man köper ekologiska alternativ finns det knappt någonting i de fysiska butikerna. Man handlar 95% på internet, vilket minskar småshoppandet.
5. Ekologiska prylar är dyrare, så man köper färre.
6. De fina sakerna vi sparat sedan Nellie, ex Brio, fina barnböcker mm, kan vi inte ta fram än. Nellie kommer nämligen ihåg allt hon haft i sin ägo och ställer vi fram sakerna, hämtar hon dem till sitt rum. Därför finner vi ingen mening att plocka fram 1-årsleksakerna och böckerna för tidigt. All onödig avundsjuka som kan undvikas, känns viktig.
 
Så just nu har vi framme blöjor, våtservietter, ett tiotal babyleksaker, tre ekologiska gosedjur, en ekologisk snuttefilt, några prydnadssaker och babymobilen ovanför spjälsängen.
 
Här, ovanför skötbordet, har vi en överdos av Franck & Fischer-ting. De är av ekologiskt ytterhölje, men innehåller polyester. Därför får de vara prydnader och inte gosedjur. På trästjärnan står det Twinkle. Burken av plåt är en äldre serie från Tilda.

Vaggan, som ska in i vårt sovrum sedan, är bäddat med ökotex-kontrollerad kudde och täcke från Minimundus, samt påslakansset av ekologisk bomull, som jag köpt på Etsy och sytt själv. Ljuvligt sött i babyrosa med små svampar. Speldoseugglan är från Franck & Fischer, köpt på Ekokul.
Nu ska vi dammsuga huset, baka lussebullar & sedan vila middag, ikväll vankas det umgänge med min fina familj! Ha en härlig lillejul på er!

Inga kommentarer: