fredag 12 november 2010

Effektiva fredag & Allsorts challenge nr 77!

Klockan är halv elva & jag har redan hunnit städa toaletten, klippa bort visset på blommorna, rensa kylen, dammsuga nedanvåningen & städat köksbänken! Allt medans vår lilla prinsessa härjat i gå-stolen, jagat katterna & "sorterat" i pappersinsamlingen ;0) Efter lite gröt slockande hon av pur utmattning! Idag hoppas vi på normal förmiddagsvila så att lilla jag kan fortsätta på min "lilla" lista! Har två kort till jag vill göra innan lördag samt att jag ska kolla upp alla julmarknaders datum, både för er & min egen skull! Vid 12 kommer en tjej ur mammagruppen med sin dotter så att barnen kan busa ihop & vi äta god lunch. Börjar bli lite svårare att stimulera Nellie så det är perfekt med en liten lekstund. Sist slocknade båda barnen 1 minut efter träffens slut ;0)

Helgen kommer däremot att bli lugn, med fokus på Nellies sovvanor samt att vi ska provköra bilar för att välja sambons tjänstebil, kanske även spika det sista på staketet. Sambon har även lite egentid på lördag med en fotbollsmatch & jag har lite egentid på söndag då milen i bokskogen ska avverkas! Har även blivit inbjuden att spana in Fridas gård (Shabby chic-butik) på lördag men tveksamt om jag hänger med, Nellies barnvagn går inte in & jag kan inte precis låta henne krypa runt bland glas & fina stilleben ;0) Och så är det ju Fars dag på söndag, vilket vi firar för 1:a gången i vår lilla familj, presenter är inhandlade & middag blir det hos svärföräldrarna som också firar Fars dag.

Nedan ett kort som är med i Allsorts challenge, skulle influeras av dikten "Twas the night before Christmas". När jag läste den visste jag precis vilket motiv som skulle vara aktuellt, designat av en kär arbetskamrat till mig!

Jag lånade en vers från dikten som jag skrev ut & som fick bli grunden på kortet.
Motiv Panduro, de flesta tillbehör köptes på mässan men jag kan inte nämna ett enda märke..!
I borrowed a verse from the poem & chose a beautiful motiv I thought matched!
Stamp from Panduro Hobby, papers, snowflake and flowers from the fair in Gothenburg.

Barnen i fönstret ser tomten & hans släde. Notera snö- & glitterdetaljerna!
The kids in the window sees Santa. The snow has beed decorated with snowcolour,
the girl has glitterstickles on her.

Snowflake of metall.

The verse I borrowed!

And lots of flowers!
Nu ska jag förbereda för lunch, om jag hinner. Nellie har redan vaknat en gång (efter 40 min) men jag fick henne att somna om. Räknar dock minuterna innan hon vaknar igen! Men hon har sovit bra ännu en natt, somnade vid 20.30, sov till 01, försökte få henne att somna om i sin säng men icke så då fick hon sova hos oss, vilket hon gjorde till 05.30. Sov sedan i sambons famn till 07, lilla busen. Men ikväll börjar projekt "Sova hela natten"! Önska oss lycka till ;0)

Och så vaknade hon igen... *mutter mutter*

3 kommentarer:

Tallbacken sa...

Vilka fina saker du skapar, man blir riktigt inspirerad! Har nyss hittat din blogg, och jag kikar in här en gång om dagen (minst) för att insupa lite fina idéer. Önskar er all lycka till med erat "nattprojekt". Våran tjej började sova bra först vid 3 års ålder... och nu i sommar har vi fått en lillebror i huset, och jag bävade lite för dessa nätter, men han sover hur bra som helst han om nättera, så jag hoppas det håller i sig. Jag vet ju hur jobbigt det blir i längden när nätterna inte funkar. Jag hoppas ni får börja sova snart igen!!! Trevlig helg!

brenda sa...

Hi Annice

What a super Christmas card and such an adorable image.


Thanks for joining us at Allsorts this week and good luck.

B x
More Stampalot candy here

JD sa...

Du har hunnit med massor på en och samma dag, vilken energi. Och vilka underbara kort du gör. Ha en supertrevlig helg önskar lilla jag//Jessica