torsdag 18 november 2010

Sketchy colors 47 & sömnrutiner del 278 ;0)

Ja, dessa nätter... Sleepless in Svedala skulle man kunna kalla det! Inatt tog sambon nattskiftet & dottern vaknade än en gång vid 24 & 03, har nästan blivit rutin?! Så imorse valde vi att prova med eget rum för henne. Jag flyttade över gosedjur, snuttefilt, täcke & madrass till hennes spjälsäng i hennes rum (hon har sovit i resesängen i vårt sovrum innan) & gjorde fint. Nu sover hon middag där, lika gott som i vårt sovrum. Vi får se hur natten blir. Men med hjälp av uteslutningsmetoden har vi kommit fram till:

- Det är inte tänder, ingen skillnad på en natt med eller utan alvedon.
- Hon är inte för varm/kall om fötterna, ingen skillnad med eller utan sockar.
- Hon är inte hungrig, somnar inte om lättare pga välling.
- Det är inte en våt blöja som spelar in, ingen skillnad om man byter + att hon kissar inte så mycket på natten.
- Hon är inte för kall/varm, har känt efter med jämna mellanrum.
- Hon sover inte bättre i vår säng. Hon somnar snabbare men tycker sedan det är för trångt & sover oroligare än i sin egen säng.
- Det är inte nappen som gör att hon vaknar, den stoppar vi in när hon gnyr & då somnar hon om.
- Det är inte att hon har svårt att somna om själv, trots metoden & att hon somnar lättare på dagen & kvällen sover hon lika dåligt på natten...

Kvar har vi då separationsfasen, att hon störs av ljud, att hon är törstig eller en tillväxtfas med mycket intryck. Så vi fortsätter därför med att prova eget rum, annars får vi nog bara acceptera att det är en tuff period som förhoppningsvis försvinner om några veckor?! Och så får denna lilla problemlösaren helt enkelt resignera & inse faktum, tror aldrig jag varit så påläst i något ämne ;0)

Men som ni så sött kommenterar, jag har ju ändå energi att göra kort, ha ha. Så här kommer dagens kreation! Denna är med i Sketchy colors skissutmaning v.47 som jag SÅÅ gärna vill vinna, vinsten är nämligen de underbara stämplarna från Lily of the Valley som jag spanat in ett längre tag! Har förresten glömt att skriva att jag blev Top 4 hos Sketchy colors igen, nämligen förra veckan, så himla kul! Och ett stort plus är ju dessutom att fler hittat hit, varmt välkomna allihopa ;0)


Ännu en av årets Magnolia, en av favoriterna! Papper från bl a Forma hantverk,
Panduro & Papirdesign.

Närbild på färgläggningen med akvareller på 300g akvarellpapper.

Lite blommor med gulddetaljer & bär.

Snöstjärnorna har fått glitter på sig & ängeln vakar så fint ;0)

Två hjärtan!

God Jul & Merry Christmas i fina strukturer & 3D!

Och en närbild på spets, filtswirls & glitterstickles Platinum i kanten!
Nu ska jag & nyvakna dottern gå & handla mat, tjingeling! Och tack för alla söta kommentarer, de värmer gott ;0)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Det du går igenom känner jag igen! Det tillhör nog. Jag trodde aldrig jag skulle få sova några nätter på flera år... Men det vände när min dotter var lite över ett år. Hoppas du orkar kämpa vidare och att det blir bättre. Ni kan ju lämna bort henne över nån natt. Väldigt jobbigt i början men ett måste för man ska må bra. Man behöver verkligen få sova en hel natt!

Erica sa...

Du gör sådanna kort med så mycket fina detaljer att man vill bara sitta och titta och njuta länge, länge.. :-) Underbart kort!!

Ja det där med sömn och bebisar.. vi har aldrig fått till det riktigt, det har inte varit försen i 2-årsåldern de börjat sova hela nätter, våran 1-åring gör det absolut inte ännu. Och vi har 3 barn som du kanske vet... ;-) Men snart nog så.. :-)

Ha det fint! Kram, Erica

Ellen sa...

Hei!:)
Så kjempeflott kort, med vakre papirkombinasjoner, og veldig mange utrolig lekre detaljer!! tusen atkk for at du delatr hos sketchy Colors, og lykke til med kortet ditt!:)
Klem, ellen