onsdag 24 november 2010

Snö snö snö & Ett trykk ;0)

Igår kväll började snöflingor falla & jag satt med tindrande ögon & njöt. Inte blev det sämre när jag gick upp imorse & såg att det fallit ett par centimeter under natten! Och snöar gör det än ;0) Jag älskar ju snö & vinter men bor i Skåne så därför är jag lite extra förtjust, vi ser ju inte snö så ofta... Ja, förutom ifjol då, hi hi.

Idag ska vi på Vellingeblomman med mammgruppen & jag ska inhandla lite julblommor! Blir väl  klassiska amaryllis, hyacinther & mossa ;0) Gillar även julrosor men har fått för mig att de är svårskötta & dessutom ganska dyra, därför har jag inte vågat än... Julstjärnor är jag sådär förtjust i & dessutom är de giftiga så ett lätt val nu när vi har Nellie.

Och gällande Nellies sovvanor tar vi en kort paus fram tills vi fått boken jag beställde & verkligen sturkturerar upp allt, hur vi lägger, vilka tider osv. Vi orkar inte kriga utan rätt "verktyg" & dessutom märkte vi häromkvällen hur olika vi gör... Nellie har dessutom varit väldigt mammig & smågnällig de senaste dagarna så nu lägger vi ner. Hon har dock slutat vara superpigg på natten så nu när hon vaknar somnar hon om ganska omgående. Och vår nattsömn är därför mycket bättre! Hon sover dessutom i eget rum & bara det känns bra, man slipper smyga, jag kom på häromkvällen att jag kanske skulle läsa en bok eller tidning, sådana vanor har man ju glömt bort, ha ha.

Och så till kreativa hörnan! Idag visar jag ett kort som är med i Ett trykk:s utmaning "maskering & bretting" vilket jag efter ihärdigt googlande kom fram till är maskning & en vikteknik. Iblnad är språkskillnaderna större än man tror, hi hi.

Framsidan med papper från Panduro & DCWV. Ängel köpt på loppis & sigill från Coop!

Här har jag öppnat kortet!

I mitten kommer min maskning med en text jag designat för Panduro & en ängel från Sarah Kay, helt underbar, tycker jag! Papper Maja design, DCWV & MME (?), blommor Prima.

Närbild på min färgläggning med akvarell.

De fina hörnen jag stämplat med en stämpel gömd i byrån...

Noel på tyg, lite glitter i kanterna!

Ena sidan dekorerades med filtstjärnor,
tag från Pion design & text Kortmakaren.

"Tänd ett ljus i mysig vintertid", ja det gör vi så gärna ;0)

Och så andra sidan, tag från Piondesign, swirl basic Grey
& filtstjärnor Panduro.
Nu ska jag packa skötväskan & göra oss redo. Ha det mysigt i vinterSverige & kör lugnt ;0)

2 kommentarer:

Pernilla ~Pillan~ sa...

Helt fantastiskt fina kort! Så välarbetade!! Kram

Lena Katrine sa...

Oi! Så nydelig dette var! Og så mange fine elementer!!! Kjempeflott kreasjon med flott maskering og bretting! Takk for at du deltar på Trykkpressa's november utfordring :)
Klem, Lena K