tisdag 21 december 2010

Graninköp & vardagsrum!

Idag tröttnade jag på att sitta inomhus & trots de 2 dm snö som kommit inatt trotsade jag & Nellie kylan. Vi hade ett sikte inställt, nämligen julgran! Barnvagnen rullar ju ingenstans för tillfället så jag tog pulkan, la i ett fårskinn & satte i Nellie, bara för att upptäcka att vägen & trottoaren var så dåligt plogad/skottad så att det knappt gick att dra pulkan... Jag slet som ett djur fram till stora vägen, där var trottoaren jättefin. Så ner till granförsäljningen, välja den minsta granen de hade & sen hem igen! Eller ja, vi försökte gå hem... Jag slet & drog med både pulka & gran... Granar är ju ganska tunga & mycket otympliga så efter en bit bytte jag, granen fick åka pulka & Nellie tog jag i famnen! När jag väl kom hem var jag supersvettig, andfådd & mjölksyrad till tusen! Men granen fick jag hem ;0) Nu står den fint i hallen, redo för pyntning ikväll... Men undrar om den inte är lite för stor ändå... Och jag tror inte vi har en ljusslinga som passar en liten gran?! Jaja, då får det bli ljushållarna med tända ljus & granen får stå i...i... ähum källaren?! Ha ha, men skam den som ger sig ;0)

Igår kväll blev det också en liten parodi... Jag skulle bjuda på räkpaj men när sambon handlade i förrgår var dillen slut. Därför bad jag min lillebror handla dill & räkost på vägen. Han ringde efter en stund & berättade att tåget han skulle åkt med till Malmö var inställt, därför skulle han även missa tåget till Svedala & inte komma förrän efter 17... Jag blev lite stressad men tänkte att lillasyster kommer ju och hjälper till. Ringde henne men vi hade missförstått varandra & hon skulle inte komma innan 17.30... Så där stod jag utan ingredienser, ingen hjälp & med vetskapen att min mamma troligen skulle anlända först! Stressigt! Men det slutade ändå med att lillebror kom först (utan dill, slut överallt? Men med persilja & räkost!) Så jag hann duka & göra färdigt maten innan mamma kom! Det blev en mysig kväll med god rabarber- & jordgubbspaj till dessert, en lagom kväll en måndag ;0) 

Och även om jag inte skrivit så mycket om Nellies sömnvanor håller vi fortfarande på att bråka lite. Hon sover hela natten 20.00-07.30, även om hon ibland vaknar lite tidigt. Dock mer & mer sällan. Dagsvilorna har fortsatt att vara viljornas kamp & ibland är man gråtfärdig & vill bara ge upp MEN då plötsligt händer det: Nellies sov hela sin eftermiddagsvila idag! SKÖNT! Tror inte vi har stridit färdigt men hoppas det går på rätt håll, vi vill ju inte sitta & ramsa hela eftermiddagsvilan på julafton! För då missar man ju Kalle, ve & fasa ;0) Men det är SÅ skönt med hela nätter! Vår lilla solstråle tycker detsamma, så alla är glada & nöjda!

Jag har gjort lite fina kort de sista dagarna, kommer snart bilder på dem! Men först lite julinredning! Jag har ju glömt visat vardagsrummet (& köket) samt mina julklappar, hm, blir nog ett långt inlägg imorgon ;0) Men en del av vardagsrummet kommer här!


Vår byrå med kaminspegel har fått fint julpynt!

Tilda-tomtarna är favoriter!

Hjärtgirlang, Nellies favorit som hon pekar på hela tiden!

En liten hyacinth ;0)

Mina fina adventsstakar från Ellos!

Lite tomtar i vrårna, gömmer sig fint under svamparna!

Vit julbock, undrar om den inte är från en väninnas källar-rensning?
Nu ska vi laga Texasfyllda bakpotatis, de är mumma! Och sen ska jag pyssla lite eller kanske designa eller, ja. man har ju så mycket energi & tid nu för tiden, ha ha. Snart julafton, kram!

1 kommentar:

Erica sa...

Jättefint du har det hemma!! Vill också ha en vit julbock, så fint! Förstår att Tilda-tomtarna är favoriter, superfina!

GOD JUL! Kram, Erica