söndag 12 december 2010

Vinden har vänt!

Kurningen fortsätter & jag kan bara förbluffat säga att det funkar! Nellie svarar så fint på våra ändringar, trodde aldrig det skulle gå så pass lätt..? (peppar peppar...) Inatt har hon visserligen vaknat en handfull gånger men då har sambon bara sagt ramsan enstaka gång så har hon somnat om. Dagarna har också gått bra, vi följer rutinerna & vid läggning tar det högst en minut. Ut ur rummet & ramsa enstaka gång, sen sover hon. Buffandet har vi slutat med, det ska man bara använda dygn 1 & ev dygn 2. Och nappen saknar hon inte över huvudtaget. De ligger i en hög på diskbänken & kommer nog aldrig användas mer, för varför ha dem på dagen om inte på natten?

Jag går på mitt skift (mina två nätter) idag & det började med läggningen ikväll. Jag la henne på mage, tryckte lätt över ryggen, ramsade & gick ut. Trodde hon skulle protestera men inte ett knyst hördes, hon la sig tillrätta & somnade direkt. Just nu väntar jag på första prövningen, vid 22.30 så får vi se hur det går?! Men tanken är att jag ska sova i vår säng & ramsa om hon vaknar ;0) Och som så många andra kurare man läst om, undrar även jag varför vi inte började tidigare? Men hur skulle man nånsin kunna veta att det fanns sådana här mirakelmetoder?! Och varför BVC inte rekommenderar det till alla stackars föräldrar med sömnbrist övergår mitt förstånd. Som en mamma skrev: Jag vill skrika "Anna Wahlgrens metod funkar" på bussen, hi hi. Men vi ska inte ropa hej än, många nätter återstår & vi vet att det kommer bakslag. Så det gäller att vara konsekvent & ståndaktig. Men det är ju så mycket lättare när man inte går på knäna av sömnbrist ;0)

Idag har vi (förutom kurningen) satt upp utebelysning i trädgården! Vi måste sett ut som "Ett päron till farsa" när vi flyttade slingor fram & tillbaka, testade & flyttade igen, gärna med sambons "smarta tips" som retade gallfeber på mig innan jag förstod vad han menade ;0) Ni vet, ungefär när det står två stycken & dirigerar hur en kö på en person ska stå..! Men slutet gott allting gott & nu lyser det så fint i vintermörkret! Dessutom har vi minus 7 grader, brrr, säger jag, vi stannar nog inne imorgon?!

Dagens kort är med i Stampavies utmaning Christmas! Tyckte även det passade fint till Allsorts Last minute Christmas projects då det är ett Luciakort till morgondagen. För jag lägger ju verkligen ut det i sista minuten ;0)


Christmas card with Lucia, a big tradition in Scandinavia/Sweden!

On the 13th december she visits people´s home and sings wonderful
Chrsitmas songs & brightens up their day.

The Lucia has candles in her hair & the "maids" have glitter or leaves.

Some decorations!

A verse from one of the songs.

Merry Christmas & A Happy New year!

And some cute birds ;0)
Nä, nu ska jag bädda ner mig alldeles strax, håll tummarna för en bra natt!

3 kommentarer:

Debs sa...

Beautiful card - fab details.
Thanks for playing along with my Last Minute Christmas challenge at Allsorts this week.
Good luck.
Debs xx

Kiki sa...

Wow, this is gorgeous! So many lovely details - great job!

Thanks so much for sharing with us at SAM.

Hugs, Kiki

Mummylade sa...

absolutely wonderful, I love all the details and the lush red colour. Thank you so much for entering the Allsorts challenge this week and good luck!