tisdag 7 december 2010

Under isen...

Just nu är det tufft här hemma... Nellie är på bättringsvägen & har ingen feber längre men sover fortfarande SÅ dåligt... Vi var hos doktorn i Ystad i söndags (Trelleborg svarade inte..!) & de tittade henne i halsen, öronen, klämde på magen, kollade bråck & lyssnade på lungorna men hittade inget. Så vi vet inte vad det är som gör henne dålig. Hon har inte kräkts mer sedan i fredags men diarrén kommer och går. Vi ger henne rivet äpple & majsvälling för att stävja & det verkar gå på rätt håll. Hon verkar ha ont i munnen, för hon tar sig där hela tiden (eller så är hon bara supertrött) men alvedon hjälper inte & jag kan inte se några tänder som är på gång. Inatt tog sambon henne & då somnade hon 20.30, efter en halvtimmes kamp, vaknade 21.30, 22.30, 24-02 & 04-06... Sen sov hon till 07.30. Hon är så blek & glåmig, man ser hur trött hon är... Och min spegelbild säger detsamma! Därför har vi beslutat oss för att köra kuren på fredag. Vi orkar helt enkelt inte längre eller som Timbuktu säger "The botten is nådd"! Jag märker hur det tar på humöret, energin & inte minst Viktväktandet som jag har tagit en paus ifrån, svårt att hålla sina points när man inte orkar laga mat & är uppe halva nätterna...

Därför är mitt kortmakeri också nere i en svacka, men har några som ska få vara med i en utmaning eller två. Men idag kommer det lite mer julinredning! Vår skänk har fått en fin löpare, självklart prickig ;0)

Små grisar från Maileg.

Hyacinth i sällskap av en domherre.

Och våra fina ljusstakar från Ellos!
Var inne & tittade häromdagen men de är slutsålda!
Nu vaknar Nellie snart så jag tänkte hinna börja på lunchen, för jag äter jättedåligt för tillfället, fortfarande havregrynsgröt till frukost men bara en macka till lunch & lite fil på kvällen, inte mycket energi & det blir vi ju inte piggare av! Imorgon kommer min mamma & hjälper oss lite, jag tänkte då hinna laga mat & vila lite medans hon tar Nellie, som en skänk från ovan, säger jag bara ;0)

3 kommentarer:

petraso sa...

Krya på er hjärtat! jag är också mega förskyld!
så vackert du har det hemma!

Erica sa...

Jag förstår hur du har det, vi har också sjukstuga här hemma (IGEN), jobbigt när det sätter sig på lungorna och de små får svårt att sova och att man blir så trött själv!

Vad fint ni har det där hemma, gillar skänken mycket!!

Hoppas du fått vila lite! Kram, Erica

Lisa sa...

håll ut! Tyvärr kan jag inte säga att det blir bättre för det vet jag inte... Vi har ju upptäckt att Dante har antagligen ont i magen på natten. Det är en tålig kille så han säger inget men sover inte i heller. Så jag längtar till vi får läkarintyg så han kan få en kost han tål även på dagis... Stora varma kramar!