torsdag 17 december 2009

Barnrummet live!

Ja, idag blir det ingen julinspiration utan bara barnrum för hela slanten! Sambon hade önskemål om att visa hur det såg ut innan renoveringen så att man inser hur mycket arbete han gjort & så klart ska vi göra det! Mitt pifferi på slutet tog ju 2 h, hans del 3 månader!


Vid husköp hade detta rum gula släta tapeter som tapetserats över strukturtapet! Golvet var gul/vit målat & taket vävt med strukturtapet. Plankan som saknas är emellertid vi vållande till, den "lånades" till köket för 1 1/2 år sedan & har sedan dess utgjort ett spännande inslag ;0)

I slutskedet av renoveringen såg det ut så här! Planka ersatt, gamla tapeter nedrivna, spacklat väggarna över utjämningsväv & taket är vidgjort så att vi nu har pärlspont på hela ovanvåningen! Väggfärgen är Mio Sand, en av två väggfärger vi har i hela huset ;0)

Och så började vi inreda! Vimpeln har jag sytt (när vi trodde det var en pojke...) men tyckte den fortfarande passade in bra, så den hängde vi upp! Skötbordet är Hensvik!

Till vänster kommer sängen i samma IKEA-serie.

Änglavingar pryder fotänden & i sängen har vi bäddat med Gripsholms ekologiska sängkläder.
Filten och figurerna är äldre materialsatser från Panduros Tilda serie.

Och ser ut så här i närbild ;0)

I hyllorna under skötbordet står fler leksaker...

Och blöjorna förvaras i ett träskrin, även det Tilda!

Framför spjälsängen, i vänster hörn, står gungstolen & då det ligger en amningskudde i kan ni kanske gissa vad den ska användas till ;0)

Till vänster om gungstolen har vi satt upp en tallrikshylla som vi fyllt med barnböcker, jag är lite extra svag för Astrid Lindgren & Elsa Beskow men även barnböcker som den nere till höger, med fina illustrationer, gillar sådär det moderna stuk där är i alla nya barnböcker.


Brevid hyllan sitter en av Mailegs illustrationer, "The carrot story"

Och slutligen, på dörren välkomnas man av denna lilla ängel!


Såja, det var vårt barnrum, tyvärr är vissa foton sådär men ljusinsläppet under vinterhalvåret går ju inte att få bättre, även om vi fått mycket snö inatt (enl skånska mått då alltså), säkert en 5-7 cm! De pratas t o m på Nyheterna att det fins en chans till en vit jul, halleluja säger jag då!

Nu ska vi äta tacos, länge sen sist & se del 2 av Stieg Larssons serie, gillar egentligen inte svenska deckare då de är väldigt mörka, alla människor olyckliga osv men "Män som hatar kvinnor" var ruggigt bra, så vi hoppas mycket på tvåan ;0)

So long i snömörkret!

4 kommentarer:

Marie Wisén sa...

WOW!!! Jätte trevligt barn-rum. Er lilla flicka kan känna sig både älskad och välkommen.

Vinterkramar från Värmland!

/Marie

petraso sa...

Wow va väl ordnat och snyggt...nästan så jag tycker mina barn haft en hemsk uppväxt med omatchande saker och ej så ompysslat...

Såååååååååååååå snyggt!! Helt fantastiskt fint!!

trodde ni skulle fått i går... min sambo fyllde år och min mamma och 2 bekanta fick barn i går 2 små söta flickor... allts inte tvillingar utan 2 olika föräldra par....

Erica sa...

Det märks att det är en väldigt efterlängtad liten flicka som ska komma, och en inredningsroad mamma med mycket bra smak! SÅÅÅ fint!! Alla detaljer, som blöjorna i rosa Tilda-asken osv.. LJUVLIGT FINT RUM!! Härligt att ha det så förberett, det är mycket värt!

Ha en bra kväll/dag!

Kram, Erica

lisa sa...

vad fint det blev :) Tur du har en händig man som kan förverkliga dina drömmar :)
Kram på dig!