söndag 13 december 2009

Lucka 12 & 13!

Ja, igår blev det ingen lucka, dels för att vi hade fullt upp med att inreda barnrummet, dels för att mitt humör igår inte var på topp, sambon blev t ex utsatt för "kast med liten strumpa" ;0) Så idag blir det ett dubbelinlägg istället!

Vi börjar med lite hemsydda kuddar, dessa i vadmal pryder vår säng & är superlätta att göra! Klippte ut ett framstycke & 2 mindre bakstycke, langettsöm om & sen broderades spetsen och hjärtat fast, tog en kväll för båda kuddar!

Närbild på ena kudden, men röd hjärtspets...

Och det andra med pompom-band!

Det var lucka 12 & en lördag fylld med inredning! Hoppas kunna klämma in lite bilder på barnrummet snart! Och dessutom var det igår 3 v kvar till beräknat förlossningsdatum!
Därför är det extra skönt att saker börjar bli färdiga ;0)

I lucka 13 är valet av bild ganska självklart! Jag älskar lucia & såg delar av Lucia-tåget på TV imorse. Men man önskar att de hade visat en repris sådär vid 10, så att alla sjusovare också får njuta!
Om man ska se till historien om Lucia vet de flesta av oss att hon är ett sicilianskt helgon. Men kanske man inte vet att Lucia egentligen är en St Nicholaus?! Han delade ju ut godis den 6:e dec men ansågs av den protestantiska kyrkan vara för katolsk & blev utbytt till Jesus! Och hur klär man ut sig till Jesus, jo med vit särk och en krans på hjässan! Och för att göra det ännu mindre laddat flyttades det till 13:e december... Men innan Lucia blev populär var natten till den 13:e dec årets kusligaste natt. Den sades vara årets längsta & man trodde sig kunna råka illa ut för Lussepär (namnad efter Lucifer, djävlarnas överbefälhavare). Lussebullar hette för övrigt dövels-katter förr (dövel=djävul). Lucia var för 150 år sedan en lokal & överklassmässig tradition & fick inte sitt publika genombrott förrän 1927, när det anordnades ett Luciatåg genom Stockholm stad. Italienarna är dock oerhört förundrade över hur deras helgon blivit en stor succe i Sverige ;0)

Och med den bakgrunden får man ju allt visa ett Lucia-kort ;0)

Med Lucia & hennes tärna...

Och en glittrig julhälsning!

Blommorna har fått lite grönt runt sig!

Det var allt för idag, nu ska jag handla lite mat, dammsuga & sen baka lussebullar ;0) Ikväll blir det Lucia-konsert i Svedala kyrka, hej så länge!

1 kommentar:

Marie Wisén sa...

Tack för fin fin inspiration!
Hoppas humöret är någorlunda i balans...

Kram Marie